Enter your keyword

Balení masa a ryb

Balení masa a ryb

Základním účelem balení je ochránit maso a výrobky z masa před jeho fyzicko-chemickou změnou a nežádoucí mikrobiologickou aktivitou. Balení chrání potraviny během zpracování, skladování a distribuci před:

  • kontaminací špínou (kontakt s povrchem a ruky)
  • kontaminací mikroorganismi (bakterie, plísně, kvasinky)
  • kontaminací parazity (hlavně hmyz)
  • kontaminací chemikáliemi
  • vlivy ovlivňujícími barvu, vůni a chuť (zápach, světlo, kyslík)
  • ztrátou nebo pohlcováním vlhkosti

Samotné balení však neochrání maso a výrobky z masa před prvky, které jsou již v masu obsaženy. Proto se musí balení kombinovat s chlazením nebo tepelnou úpravou/ sterilizací.

Požadavky na obalový materiál jsou následující:

flexibilní
odolný vůči nízkým nebo vysokým
odolný vůči mechanickému poškožení
teplotám
lehký
odolný vůči tukům a olejům
bez zápachu
odolný vůči plynům
hygienický
tepelně uzavíratelný
snadno recyklovatelný
nízkonákladový

Ochrana proti plynům

Kyslík způsobuje změnu barvy masa z červené na hnědou nebo zelenou a způsobuje oxidaci a žluknutí tuků, což způsobuje nepříjemný zápach. Nejlepším balením jsou kyslíkuodolné fólie spolu s vakuovým balením. Výjimku tvoří čerstvé maso určené k okamžité spotřebě, které je baleno do jednovrstvých fólií, které propustí kyslík.

Ochrana proti vypařování vody

Čerstvé maso, párky nebo dušená šunka mají relativně vysoký obsah vody a pokud by došlo k jejímu vypařování výrobky z masa by ztrácely na svojí kvalitě. Je potřeba aby balení bylo voděodolné.

Ochrana proti světlu

Vystavení masa a výrobku z masa dennímu nebo umělému světlu urychluje oxidaci, žluknutí, změnu barvy a růst mikroorganismů. Proto se používají neprůhledné fólie, nebo sekundární ochranný obal v podobě krabic. Výborně se osvědčuje použití hliníkových fólií. Nevýhodou takto zabaleného výrobku je ztráta možnosti očního kontaktu s výrobkem. Možností je také skladovat maso v průhledných obalech ve skromně osvětlných nebo temných prostorách.

Nejpoužívanější syntetické plastové materiály:

Polyethylen PE (kyslík + , voda, pára -)
Polyamid PA (kyslík – , voda, pára +)
Polypropylen PP (kyslík + , voda, pára -)
Polyvinylidenchlorid (PVDC) jako ochranná
měkké PVC (kyslík + , voda, pára -) vrstva
Polyester PET (kyslík +- , voda, pára -)
Ethylenvinyl alcohol (EVOH) jako ochranná vrstva

Používají se vícevrstvé fólie:

  • vnější ochranná vrstva (odolná vůči mechanickému poškození, kyslíkuodolná)
  • prostřední vrstva (kyslíkuodolná)
  • vnitřní vrstva (slouží pro zatavení a jako voděodolná vrstva)

Naše nabídka se skládá ze 2 kategorií:

  • Skladové zásoby

Držíme zásobu nejžádanějších obalů, abychom mohli uspokojit okamžitou potřebu. Pro aktuální stavy zásob nás kontaktujte.
Barvy : bílá, černá, červená, zelená, modrá, zlatá, stříbrná a další.
Velikosti : od 28 gramů do 4000 gramů.
Úprava : matná, lesklá, průhledná, s průhledným okénkem.
Minimální objednávka činí 1000 kusů (lze kombinovat různé obaly).

  • Výroba a potisk na zakázku

» vlastní design
» vlastní návrh materiálového složení
Minimální objednávka činí 10000 až 14000 kusů.

Další úpravy:

  • metalická vrstva
  • uzavíratelný zip
  • průhledná oválná okénka
  • jednosměrný odplyňovací ventil
  • euroslot (výsek ve tvaru klobouku pro zavěšení)
  • různé typy výseků na držení
  • potisk hlubotiskem (rotogravure) až 9 barev

Obaly, které vyrábíme:

    • Stojací sáčky (Stand Up Pouchces)
    • Sáčky s bočními sklady (Side Gusset Bags)
    • Sáčky s plochým dnem (Flat Bottom Pouches)
    • Sáčky se třemi sváry ( Three Side Sealed Bags)
    • Sáčky na tekutiny (Spout Pouches)
    • Vakuové Sáčky (Vacuum Bags)
    • Sáčky typu polštář (Pillow Pouches)
kuřecí obaly

kuřecí obaly

kuřecí obaly

kuřecí obaly

kuřecí obaly

kuřecí obaly

kuřecí obaly

kuřecí obaly

balení ryb

balení ryb

balení ryb

balení ryb

balení ryb

balení ryb

balení ryb

balení ryb

Jerky Tašky

Jerky Tašky

Jerky Tašky

Jerky Tašky

kuřecí obaly

kuřecí obaly

kuřecí obaly

kuřecí obaly

klikněte zde pro svůj skladový produkt